Noodstroomgeneratoren: Verkoop/Verhuur/onderhoud

Noodstroomvoeding is de voeding van een elektrisch netwerk, die in bedrijf komt zodra de gebruikelijke primaire voeding (bijvoorbeeld netspanning van het elektriciteitsbedrijf) uitvalt. Een noodstroominstallatie die de netspanning kan overnemen zonder onderbreking wordt een "nobreak installatie" genoemd. Vaak wordt hiervoor een combinatie van een UPS en een noodstroomaggregaat toegepast. De UPS verzorgt de voeding tijdens de eerste minuten, hierna neemt het noodstroomaggregaat dit over en laadt de UPS weer op. De UPS is op zichzelf geen noodstroomvoeding noemen omdat een UPS het net niet semi-permanent kan vervangen.

Een noodstroomaggregaat (NSA) is een combinatie van een dieselmotor en een generator. Een NSA levert in tegenstelling tot een UPS niet meteen elektriciteit; dit duurt ongeveer 15 seconden omdat na lichtnetuitval de dieselmotor eerst moet starten en aanlopen. Het grote voordeel van een noodstroomdiesel is dat deze een groot vermogen gedurende een langere tijd kan leveren. Een combinatie van de beide systemen biedt het voordeel van een ononderbroken stroomvoorziening met een lange overbruggingstijd. NSA's worden bijvoorbeeld gebruikt in ziekenhuizen en waterzuiveringen en -pompstations om bij uitval van elektriciteit toch door te kunnen werken. Ook op luchthavens worden NSA's toegepast. Hier wordt vaak een deel van de installatie doorgevoed, zoals brandmeldinstallaties, toegangscontrole en noodverlichting. Ook enkele liften blijven meestal functioneren, om eventueel een ontruiming veilig te laten verlopen. Ook kmo's hebben behoefte aan een backupsysteem, bedrijven in de voedingsindustrie hebben behoefte aan een constante toelevering van stroom om bijvoorbeeld de ontdooiing van hun produkten tijdens een stroomuitval tegen te gaan.

kVA power, uw partner in stroomgarantieOm een degelijk noodvoorzieningsplan uit te werken kan u rekenen op onze dienstverleningen, van het opmeten van uw stroombehoeftes, een inventarisatie van uw stroomverbruikers of het aanleggen van een aparte stroomkring zodat uw meest noodzakelijke stroomverbruikers van stroom voorzien worden. Naast de planning en opmaak van uw noodplan kan u natuurlijk ook rekenen op de installatie, het testen, het onderhoud Ún onze 24/24 u noodservice van uw agregaten.